Per L 90 år

Postet av Sturla IF - Friidrett den 1. Sep 2020


Per L.  - en ildsjel fyller 90 år!

 

Tidligere sportsredaktør i DTBB, kulturpersonlighet og If. Sturlas «grand old man» Per Langli Andersen, bedre kjent som bare Per L., fyller 90 år 2.sept. 2020!

Per L. har i en menneskealder vært sentral i If. Sturla, der han har vært leder og trener for unge friidrettstalenter i klubben. Mange utøvere har mye å takke Per L. for. Hans leder- og treningsferdigheter, førte til at flere av hans utøvere nådde resulterte både på nasjonalt og internasjonalt nivå og friidretten i If Sturla blomstret med Per L. som leder og trener. Per L. var dessuten sentral i alle store arrangement i regi av If Sturla, spesielt var hans myndige starterkarriere imponerende. Helt til for noen år siden, da Per L. dessverre ble rammet av sykdom og mistet synet, var han å finne blant unge friidrettsutøvere både i Drammenshallen og på Marienlyst friidrettsstadion.

Selv om friidretten sto Per L. nærmest, bidro han aktivt i utvikling av alle gruppene i If Sturla, både håndball, orientering og ski. I forbindelse med If. Sturlas 50 års jubileum i 1973 ble    Per L. utnevnt som If. Sturla’s første æresmedlem. I forbindelse med 50 års jubileet, hadde Per L. dessuten ansvaret for utgivelse av jubileumsboka, en idrettskulturell dokumentasjon til glede for oss alle. Hadde det ikke vært for sykdommen, ville nok Per L. ønsket å kunne dokumentere If. Sturlas siste 50 års historie fram mot 100 års jubileet i 2023! Det er nok av fantastiske idrettshistorie å boltre seg i!

Som sportsjournalist og senere sportsredaktør i DTBB, ble Per L. et begrep blant idrettsutøvere og ledere ikke bare i Drammensdistriktet, men i hele landet. Per L. ble kjent med de fleste idrettskjendisene og sammen med DTBB’s fotograf Reidar Halden, var han på plass på mange nasjonale og internasjonale begivenheter.  Reportasjene som fulgte var alltid etterrettelige og bar preg av høy kompetanse innen de ulike idrettsgrener.

Per L. har også deltatt aktivt i Drammens revy- og musikkliv. Han deltok i mange år i Drammen mannskor og var med i en rekke revyoppsettinger, men sykdom satte også en stopper for dette. 

Vi kjenner også Per L. som en omsorgsfull og god ektemann for Anne Lise og barna Jan Morten og Ann Kristin. Han har alltid hatt overskudd til å følge opp sine egne!

Alle kjenner Per L. og det er nok mange som vil hylle Per L. på hans 90 års dag!

Gratulerer med dagen Per L.!!

                                              Tore Justad, Per L og Jorun Tangen